پیش بینی و شناخت معیارهای طراحی سازه ها تا سال ۲۰۵۰

پیش بینی و شناخت معیارهای طراحی سازه ها تا سال ۲۰۵۰

دی ۱۴۰۳ – ادمین – مقالات

امروزه نیازهای بشر در زمینه طراحی فضاهای جدید، به سرعت در حال تغییر است. بنابراین مهندسان و معماران در سال ۲۰۵۰ هم به طراحی انسان‌محور و روش‌های مبتنی بر داده نیاز دارند. در این مقاله از وبسایت یکتا ماندگار به بررسی معیارهای طراحی سازه ها تا سال ۲۰۵۰ پرداخته می‌شود.

کلان داده یا بیگ دیتا
همه‌ی ما با شنیدن بیگ دیتا تا حدی می‌توانیم معنای آن را حدس بزنیم: ظاهراً به زبان ساده می‌توان گفت موضوع بیگ دیتا، به حجم زیاد داده‌ها مربوط است؛ حجمی که هر روز نیز رو به افزایش است و هر یک از ما، در هر مقیاسی که فعال باشیم، جلوه‌هایی از آن را مشاهده و تجربه کرده‌ایم.
شهرهای آینده شهرهای هوشمند هستند. هر تعامل و شرایطی، در این شهر ها ثبت میشوند و چندین شرکت در حال حاضر از این داده‌ها برای طراحی‌های هوشمندانه‌ و سازگار با نیازهای امروزه استفاده می‌کنند. برخی از مهم‌ترین جنبه‌های شهری در حال تحلیل و قابل بهبود در طراحی آینده شامل پیاده‌روی، دسترسی، نوسان استفاده از سطوح در زمان‌های مختلف روز و در روزهای مختلف هفته و ادغام فرهنگ‌ها و جوامع مختلف است.

مصالح ساختمانی جدید
امروزه و در آینده به جای ویران کردن جنگل‌ها، سواحل و رودخانه‌ها، باید زباله‌های خودمان را بازیافت و استفاده کنیم. برخی از جالب ترین گزینه‌ها در اینجا عبارت از مواد مبتنی بر زباله‌های پلاستیکی، مواد جاذب CO2، مواد تجدید پذیر و بیومکانیک هستند.
بعلاوه، استفاده از مصالح نوین ساختمان مانند بتن و آسفالت الیافی. امروزه مصرف بتن و آسفالت، افراطی است، زیرا هیچ جریمه‌ای برایش وجود ندارد. بنابراین مهندسان و معماران هم تشویق نمی‌شوند تا ایمنی و زیبایی‌شناسی را در کنار کارآیی مصالح در نظر بگیرند. استفاده از الیاف بتن و آسفالت باعث بهینه سازی مصرف مصالح در ساخت و ساز میشود. این فناوری می‌تواند مصرف مصالح را تا ۳۰٪ کاهش دهد.
تغییرات آب و هوایی
تغییرات آب و هوایی بر ایمنی کارگران، تأخیر در آب و هوا، طراحی مصالح ساختمانی و هزینه ها در صنعت ساخت و ساز تأثیر می گذارد. بسیاری از نقاط کشور و سراسر جهان در حال تجربه تغییرات اقلیمی هستند. این تغییرات تأثیر برجسته ای بر صنعت ساخت و ساز و مشاغل ساختمانی خواهد داشت.

بنابراین پایدارترین سازه ها، سازه های هستند که هرگز ساخته نشده اند! امروزه و در اینده به بازسازی بیش از تخریب باید توجه زیادی شود، زیرا نه تنها در هزینه و زمان صرفه جویی میشود، بلکه با حذف فرآیند ساختمانی بیشتر، تأثیر معماری بر انتشار کربن را کاهش می‌دهد.
انرژی تجدیدپذیر انرژی تولید شده از منابعی مانند خورشید و باد است که به طور طبیعی دوباره جایگزین می شوند و تمام نمی شوند. از انرژی های تجدید پذیر می توان برای تولید برق، گرمایش و سرمایش آب در سازه های جدید استفاده کرد. استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر می‌تواند به تغییرات زیر منجر شود:

  • کاهش وابستگی به منابع فسیلی
  • کاهش آلودگی هوا و کاهش انتشار گازهای آلاینده از بخش‌های تولید و مصرف منابع انرژی
  • کاهش هزینه‌های تولید و نگهداری و افزایش توان تولیدی
  • افزایش توسعه روستایی و کاهش فقر انرژی
  • افزایش توسعه فناوری‌های جدید و نوآوری‌ها
معماری فرازمینی

معماری فرازمینی
تولید زیستگاه‌های جدید در سیارات دیگر، مسابقه فضایی جدید در قرن بیست و یکم است. برخی از شرکت‌ها در حال طراحی معماری فرازمینی و تحقیق در مورد تکنیک‌های ساختمانی در شرایطی کاملاً متفاوت با محیط زمین هستند. یکی از راهکار های ساخت و ساز در دیگر سیارات مانند سیاره سرخ انتقال الیاف به این سیاره است. همینطور دانشمندان در حال بررسی امکان تبدیل خاک سیاره سرخ به الیافی هستند که در استحکام، چیزی کم از فولاد و الیاف موجود در سیاره زمین ندارد. این ایده صرفه‌جویی در هزینه ها را فراهم می‌کند.
برای مثال شرکت AI Space Factory، یک آژانس طراحی معماری است که اولین مسکن فرازمینی به نام مارشا را ساخته است. خانه‌ای چند سطحی و بدون راهرو که به صورت عمودی روی سطح مریخ قرار میگیرد.
در پایان نیازهای انسان ها به سرعت بسیار زیادی در حال تغییر هستند و زمان آن رسیده تا در مورد چالش طراحی محیطی و معماری ها تجدید نظر کنیم. یکی از اولین گام‌های بازنگری در این موضوع، شناسایی عوامل تأثیرگذار بر معماری است که در این مقاله به آنها اشاره شد.

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها