تحول صنعت ساخت و ساز
محصولات و راهکارهای نوینی که صنعت ساخت و ساز را در آینده متحول می کند
در گذر سال های طولانی شاهد پیدایش مواد و مصالح نوینی در صنعت ساختمان بوده ایم. از به کارگیری ملات های با دوام در سازه های هزاران سال پیش گرفته تا ساخت و اختراع فولاد برای مصرف در سازه های مختلف از جمله پل سازی و آسمان خراش ها. در این میان همواره محصولات نوین باعث تغییر در روش و الگوها و ذائقه مردم شده که در صنعت ساخت و ساز هم شاهد این گونه تحولات بوده ایم.
تقریبا می توان گفت ملات در گذشته و بتن در صد سال اخیر از مصالحی بوده اند که مهندسین تلاش زیادی برای بهبود خواص و افزایش دوام آن انجام داده اند و همواره شاهد نوآوری های شاخصی در این زمینه بوده ایم. از تولید و پیدایش انواع افزودنی های بتن گرفته تا استفاده از انواع الیاف طبیعی و الیاف مصنوعی پلی تار ماندگار برای جایگزینی و کاهش مصرف فولاد در بتن به منظور افزایش دوام، سرعت و سهولت در اجرا، کاهش هزینه ها و حفظ هر چه بیشتر محیط زیست و کاهش تولید گازهای گلخانه ای، همه و همه در مسیر ایجاد تغییر و تحول در جهت مثبت و دخیل کردن تکنولوژی های نوین در صنعت ساخت و ساز است. در ادامه قصد داریم به چند مورد از مصالح و روش های نوین که ممکن است آینده صنعت ساختمان را متحول نماید اشاره کنیم.
1- بتن خود ترمیم شونده یکتا ماندگار
این نوع بتن با طول عمر بیش از 200 سال دارای یک نوع باکتری فعال شونده بوسیله آب است که با تشکیل کلسیت باعث ترمیم ترک و قسمت آسیب دیده بتن می شود. مصرف این نوع بتن باعث کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری و کاهش تولید گازهای گلخانه ای می شود.
2- گرافن سه بعدی
گرافن تولید شده سه بعدی با ظاهری شبیه به اسفنج که وزن مخصوصی معادل با یک بیستم فولاد دارد ولی 10 برابر قوی تر از آن است. محل کاربرد آن در محصولات سبک برای تولید وسایل نقلیه و کاهش وزن سازه های بلند مرتبه است.
3- ائروگرافیت (Aerographite)
یک فوم سنتتیک است که از شبکههای کربن لولهای متخلخل و درهمتنیده تشکیل شدهاست و سبکترین ماده جهان نامیده شدهاست. این ماده در هنگام فشرده شدن مقاوم تر می شود.
4- چوب لمینت شده
نوعی چوب پیش ساخته است که مقاومت در برابر رطوبت و آب و مقاومت سازه ای بسیار بیشتری نسبت به چوب های متداول دارد. با مصرف این محصول وزن هر طبقه از سازه های بلند مرتبه می تواتد تا 150 تن کاهش یابد.
5- بامبو مدولار
یک گیاه و محصول نهایی با هزینه بسیار کم و سرعت تولید و رشد زیاد که قادر است به اشکال مختلف ایجاد شود.
6- آلومینیوم شفاف
نوعی آلومینیوم که 85 درصد از الماس سخت تر و مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی، اشعه و اکسیداسیون دارد.
می تواند کاربرد زیادی در شیشه ها و گنبدسازی و در وسایل طراحی شده برای حرکت زیر آب (زیر دریایی ها) و سفینه های فضایی باشد.
7- چوب شفاف
نوعی چوب با شفافیت و عبور نور بالا که عایق بندی بهتر و مقاومت بیشتری دارد. می تواند به عنوان جایگزین پنجره های شیشه ای و ایجاد نور طبیعی در فضاهای داخلی ساختمان ها استفاده شود.
8- بتن نورانی (نورساز)
بتنی که با استفاده از حباب های شیشه ای ریز برای انعکاس نور ساخته شده. روشی برای سیستم های هشدار دهنده، نورپردازی ساختمان ها و نورپردازی در سازه های زیرزمینی.
9- ابریشم (تار) عنکبوت
تار عنکبوت 340 بار از فولاد با دوام تر و مقاوم تر است و برای آکوستیک کردن فضاها می تواند استفاده شود.
10- فوم آلومینیومی
فومی با خاصیت بازیافت 100 درصدی است و با تزریق هوا در عناصر فلزی مذاب ایجاد می شود.
می توان از این مواد به دلیل مقاومت بالا نسبت به وزن کمی که دارد در المان های دکوراتیو فلزی در ساختمان ها استفاده کرد که دوام بسیار زیادی هم دارد.
11- پنجره های نانو کریستال
پنجره هایی که دارای شیشه های خاص آغشته به مواد نانو هستند و باعث می شوند نور طبیعی عبور پیدا کند اما حرارت و گرما به داخل منتقل نشود. با استفاده از این شیشه ها می توان هم میزان نور مورد نیاز در فضای داخلی را تنظیم کرد و هم در مصرف انرژی برای تهویه داخلی صرفه جویی کرد.
12- آجر پشمی
ساخته و ترکیب شده از پشم و نوعی پلیمر برگرفته از جلبک دریایی که 37 درصد از آجر سنتی مقاوم تر است. با کاربرد این نوع آجر می توان باعث حفظ محیط زیست و کاهش تولید گازهای گلخانه ای شد و از نفوذ سرما به داخل ساختمان ها مخصوصا در نقاط سردسیر جلوگیری و صرفه جویی در انرژی کرد.
13- آجر جذب کننده آلودگی
نوعی آجر و دیوار دو لایه و عایق بندی شده تا 30 درصد در برابر ذرات ریز و 100 درصد در برابر ذرات معلق درشت در محیط و دارای کاربرد بسیار زیاد در شهرهای شلوغ و دارای آلودگی و ریزگرد.
14- هیدروسرامیک
پوششی ساخته شده از سرامیک، بافت پارچه ای و هیدروژل هایی که می تواند تا 400 برابر حجم خودش آب جذب کند.
می تواند برای خنک سازی دمای ساختمان ها و کاهش حدود 30 درصدی در انرژی مصرفی برای کولر استفاده و مزیت های فراوانی ایجاد کند.
15- سلول های خورشیدی نامرئی
ارسال طول موج های نامرئی نور به سلول های خورشیدی تعبیه شده در المان های مختلف ساختمان مثل در و پنجره ها. به این ترتیب می توان از هر عضو و المان ساختمان انرژی تولید کرد.
برای دسترسی به اخبار محصولات و تکنولوژی های نوین در صنعت ساختمان مقالات ماندگار را دنبال کنید و با کارشناسان فنی این شرکت در تماس باشید.